Er trygghet vårt ansvar

Fredag 27:e mars 14.00
Vi tolkar de nya direktiven som att privata och kommersiella sammankomster inte omfattas av förbudet om allmänna sammankomster över 50 personer, därför omfattas inte restauranger av detta förbud som träder i kraft den 29:e mars. Vi följer sjävklart de nya reglerna på alla våra restauranger. Ni kan alltså fortfarande komma till oss, beställa och hämta som vanligt men vi  har infört nya rutiner så att trängseln minskar. Vår Take Away påverkas inte heller av det nya beslutet.

Ett stort tack till dig som är gäst på Pinchos. Vi är så glada och tacksamma för att du, kristider till trots, väljer att besöka våra restauranger, antingen för att äta på plats eller för att nyttja vår nya Take Away tjänst. 


Att ni väljer att besöka oss är avgörande för vår framtid och vi vill att ni ska känna er trygga & säkra när ni besöker någon av våra restauranger. Därför vill vi dela med oss av vad vi gör för att skapa en säker restaurangmiljö och undvika smittspridning av Covid -19.

Alla våra restauranger följer de krav & rekommendationer som våra olika myndigheter ger och vi försöker även tänka lite i "framkant" för att se vad vi kan göra extra för att trygga din och andra gästers besök. Nedan följer exempel på vilka åtgärder vi vidtagit:

• Vi har ställt om vårt bokningssystem, så att färre gäster kan boka samtidigt. Det gör vi för att undvika köbildningar både utanför och inne i restaurangen.

• Vi har även anpassat avhämtningstiderna för Take Away så att den gäst som ska hämta sin mat, inte gör det samtidigt som någon annan gäst.

• För dig som väljer att äta din mat i restaurangen har vi utbildat köket i att "pusha" endast en order som klar åt gången. Det gör att det aldrig blir trängsel vid serveringsluckan och du kan känna dig trygg som gäst med att hålla lämpligt avstånd till övriga gäster & medarbetare.

• Vi har glesat ut placeringen i restaurangen så att du som gäst och ditt sällskap, inte sitter direkt placerad intill ett annat sällskap. 

• Vi har tagit bort alla vattenflaskor, glas & bestick som i vanliga fall finns på ”vattenstationerna”. Nu ber vi dig som gäst hämta dina egna glas & vattenflaskor i baren för att undvika onödig hantering.

• Vi dukar borden innan öppning med både gaffel, kniv & servett. Nu får du som gäst även en våtservett att rengöra dina händer med innan du äter.

• Våra medarbetare använder självklart plasthandskar när de dukar.

• Medarbetarna i kök & bar, använder handskar både under beredning och i serveringsluckan. Handskarna måste byts regelbundet, dock alltid efter att ha berört något annat är mat. 

• Popcornhantering – Ett Pinchosbesök är inte fulländat utan popcorn! Nu häller vi upp popcorn i förväg så att bägarna finns färdiga i popcornvagnen, självklart med plasthandske på. Hovmästaren/servisen använder också handske när de tar ut bägarna till gästen.

• Vi torkar av och desinficerar alla restaurangens ytor löpande, speciellt de ytor som många gäster eller medarbetare kommer i kontakt med, så som, dörrhandtag eller kassaskärmar.

• Vi har säkerställt att restaurangen har en rutin för handtvätt som alla medarbetare känner till och följer.

• Även om det är mysigt att kramas, så undviker vi just nu att komma för nära varandra och vi tar t.ex. inte i hand och vi håller ett lämpligt avstånd till varandra.

• Vi är nu extra noga med att städa toaletter och andra gemensamma utrymmen löpande under öppettid och gör en grundlig rengöring minst varje timme.

• Våra medarbetare är viktiga för oss och vi har löpande sedan Coronakrisen utbröt informerat och utbildat dem med nya rutiner och löpande information, så att de ska känna sig trygga i sitt arbete. Känner våra medarbetare sig trygga & informerade kommer de att fortsätta leverera den upplevelse vi vill att du som gäst ska få vid ett Pinchos besök.

Vi hoppas att du som gäst med den här informationen, fått svar på eventuella frågor om hur vi agerar för att skapa en trygg restaurangmiljö och undvika smittspridning.

Hoppas att vi ses snart i någon av våra restauranger och glöm inte bort att prova vårt nya Take Away koncept.

Välkommen till Pinchos!